Tokom jučerašnje akcije čišćenja korita naše predivne reke Save, povodom Svetskog dana reka, na samo jednom malom delu nasipa, od marine Vidra u bloku 70a do Gusara u bloku 70, vredne ruke naših najsavesnijih komšija sakupile su preko 150 kesa neorganskog otpada.
Organski otpad (suvo granje i panjeve), koji može takođe da se iskoristi, nismo ni sklanjali jer nismo znali gde sa njim.
 
Bilo bi negde možda i normalno očekivati da imamo ovoliko đubreta u rečnom koritu, to jest, reci, oko nje i svuda oko nas, da nemamo sistem za upravljanje i tretiranje komunalnog smeća i industrijskog otpada, da nemamo službe JKP Gradska čistoća, JKP Gradsko zelenilo, JKP Srbijavode i JKP Beogradvode.  Sve te službe imamo i basnoslovno ih plaćamo da održavaju naše reke, parkove, šume, zelene površine, trotoare, šetališta, igrališta, kupališta.Ne bi bilo normalno da đubreta ima svuda okolo da svuda imamo prazne kante za đubre i otpatke, ali mi ih nemamo.
 
 
120261336 667520384166368 7652859496439044886 n Zvanična stranica pokreta Odbranimo reke Stare planine i udruženja Nova Stara planina Druga zajednička komšijska radna akcija novobeogradskih blokova 70 i 70a Aktivizam, Priroda Bodi
Na celom području blokova 70 i 70a imamo samo par desetina kanti i one su uvek pune, a ptice, vetar i poneki nesavesni skupljač otpada ih rasturaju svuda okolo.
Zvog toga smo juče, na kraju zajedničke akcije odneli jedan mali deo sakupljenog smeća ispred prostorija JKP Gradsko Zelenilo, čija se ispostava, verovali ili ne, nalazi u bloku 70, ispod savskog nasipa, na okretnici autobusa između blokova 70 i 44, i ta ispostava JKP Gradsko zelenilo je zadužena za održavanje zelenih površina u našem bloku i blokovima u okolini!
 
Na ovaj način smo želeli da upozorimo  rukovodioce ove ispostave JKP Gradsko zelenilo, njihove šefove i sve ostale šefovi i direktore JKP-a nadležnih za održavanje čistoće i komunalnog reda, da ovo više nećemo tolerisati i uskoro spremamo novu zajedničku akciju povodom rešavanja ovog problema. 
 
️Ovim činom smo takođe želeli i vama, drage komšije i prijatelji, da ukažemo na nemar i krivce za stanje čistoće u našem kraju. 
 
 Još jednom se zahvaljujemo svima sjajnim ljudima i divnoj dečici iz komšiluka koji su juče pokazali svima nama da mala grupa ljudi može  i čini velike promene 
Podeli info

Da li podržavaš odbranu reka Stare planine?