Predstavljamo Vam Tamaru Vasiljević

You want art to be appreciated in Serbia and to raise general awareness of our rivers being endangered. We believe that art, and culture in general, is just as endangered as our rivers. Therefore, we launch an initiative #umetnicizaodbranureka or #аrtists4rivers (if you are an artist or you know one, learn more here)

Our fight has attracted a lot of you guys and we would like to draw your attention to the people who take inspiration from nature, and who support the defense of rivers. In our section Art Pieces you can make a donation and get a gift where a part of it goes to the artist, while the other part serves as support to the Defend the Rivers of Stara Planina (Balkan Mountains).

Why I participate

Pojedincima je materijalna dobit ispred zdravog razuma. Reke su naš zivot, a planine nasa pluća. Guraju se reke u cevi, eksploatišu se šume. Ako nastavimo ovako nesvesno da se ophodimo prema prirodi naša deca neće imati šta da dišu.

BIO

Tamara Vasiljević
Rođena u Novom Sadu 1977.godine. Srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ , smer dizajn tekstila, završila u Novom Sadu. Diplomirala na „Accademia Italiana“ na odseku za tekstilni dizajn u Firenci. Specijalizovala se u ArtWorkshop studio „Fuji“ iz oblasti batika i sitoštampe na tekstilu u Firenci. Član je UPIDIV-a od 2003.god. Izlagala je na 15 samostalnih i više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik je više likovnih kolonija od kojih izdvajamo „Iwano project“, kolonija tapiserista „Boško Petrović“ Ateljea 61 i kolonija MSUV. Publikovala je svoj patchwork prekrivač u „Patchwork Quilt Tsushin“ Tokio, Japan.
Aktivno se bavi kreiranjem tekstila u enterijeru, restauracijom nameštaja, izradom fotelja i taburea, kao i oslikavanjem svilenih ešarpi. Rado eksperimentiše u tekstilu i bavi se kreativnim radom sa decom .

Molimo Vas pogledajte Tamarina dela i podržite odbranu reka Stare planine. Tamara je za ovu svrhu izdvojila posebne proizvode koje ne možete naći u njenoj redovnoj ponudi.

ORSP (DRSP)

Share the info

Do you support defending the rivers of Balkan Mountains?