Danas je 5. jun. Svetski dan životne sredine. Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine, vaskrsnuće danas u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u Beogradu, na prigodnoj svečanosti, zajedno sa svitom čankoliza, lažnih aktivista i „zelenih“ državnih sekretara koje su uhlebile „zelene“ političke partije. Tom prilikom će vaskrsli ministar u patetičnom zanosu izgovoriti nekoliko zaklinjanja i otrcanih fraza, hiljadu puta ponovljenih, kako će već koliko sutra izgradnja MHE biti zaustavljena vo vjeki vjekov, i kako će ministarstvo na čijem je čelu nastaviti da predano štiti životnu sredinu u Srbiji.

Goran Trivan mc.rs Zvanična stranica pokreta Odbranimo reke Stare planine i udruženja Nova Stara planina Naše su zastave na pola koplja Odbrana reka, Aktivizam, Pravna borba Bodi

Ministre, jedino mesto gde danas treba da budeš je mala hidroelektrana u selu Rakita u jugoistočnoj Srbiji, sa pijukom u ruci, da svečano otvoriš radove na otkopavanju cevi za dovod vode u MHE koje je gramzivi i bezobzirni „investitor“ Goran Belić, ne obazirući se na zakone, ukopao u korito velikih voda Rakitske reke, suprotno svim propisima. I za koje već odavno postoji rešenje, ali se država ne obazire na njega iako ga je sama donela.

Ministre, ne postaje se revolucionar tako što se pusti negovana lenjinska bradica. Ministre, ako nećeš da sprovedeš odluke koje je sama država donela, uzećemo stvar u svoje ruke i sprovesti ih umesto tebe. I nemoj posle da bude da vam nismo rekli. Pošto se država ne drži svojih obaveza, ni mi kao građani nismo to dužni. Gledamo vas. Pratimo svaki vaš korak, ne organizujemo bespotrebne svečanosti nego protestujemo, urlamo na sav glas i gonićemo vas kao razjareni psi sve dok reke Srbije ne budu zaštićene od vas i vaših „investitora“.

crnobela dan yalosti Zvanična stranica pokreta Odbranimo reke Stare planine i udruženja Nova Stara planina Naše su zastave na pola koplja Odbrana reka, Aktivizam, Pravna borba Bodi

ORSP danas ne slavi. ORSP danas drži pomen. Pomen planinskim rekama, pomen gradskom drveću, pomen Savskom nasipu gde naši saborci vode podjednako ogorčenu borbu. Naše su zastave na pola koplja, naše članstvo je besno i umorno od laži koje prosipaju Aleksandar Vučić, predsednik države, Ana Brnabić, predsednica vlade do guše umešana u sumnjive poslove sa vetroelektranama, Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Aleksandar Antić, ministar energetike i Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine koji danima ćuti u nekom budžaku i vaskrsne samo kad treba promrsiti dve ili tri izanđale, otrcane rečenice. I nema više čekanja.

Zelene stranke – pre ili kasnije će vašim prevarantima zastati u grlu zalogaj sa današnjeg prigodnog koktela. Lažne aktivističke organizacije – pre ili kasnije će vam presesti sve laži koje izmišljate protiv ORSP.

A mi ćemo nastaviti. Sve do pobede. Poštuj postojanje ili očekuj otpor.

NI KAP VAM NEĆEMO DATI.

 

Autor: Dragan M. Jonić

Podeli info

Da li podržavaš odbranu reka Stare planine?