Otvoreni smo za saradnju sa svima koji žele da obnove život na Staroj planini. Našim delovanjem, uspostavljamo saradnju pokreta Odbranimo reke Stare planine sa domaćim institucijama. Nabrojaćemo neke:

  • Vetar u leđa: Otvoreno pismo 4 fakulteta Beogradskog Univerziteta i 1 instituta za biološka istraživanja ministru ekologije i gradonačelniku Pirota.
  • Uspostavljena je saradnja sa Arhitektonskim fakultetom u Beogradu. Studenti i nastavnici su posetili Staru planinu. Dogovoreno je osmišljajavanje restauracije naselja.
  • Odlična saradnja sa Šumarskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i profesorima biologije sa Beogradskog i Niškog univerziteta.
  • 53 udruženja je poslalo pismo podrške ORSP organizaciji, čime su dali legitimitet njenom radu (Pokret gorana Vojvodine, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica, Srpsko herpetološko društvo, Vojvođanska zelena inicijativa, Bela čaplja, Solidarno za životinje i prirodu …)
  • Značajno je da su Inženjerska komora Srbije i Akademija inženjerskih nauka istupile sa stavom koji ukazuje „MHE nanose ogromnu ekološku štetu u zaštićenim prirodnim područjima. Lokalnom stanovništvu uništavaju resurse od kojih njihov život i rad zavise”.
  • Saradnja sa Arhitektonskim fakultetom rezultovala je rekonstrukcijom Doma kulture u Dojkincima.

Pozivamo i Vas da se svojim znanjem i stručnošću uključite u Odbranu reka Stare planine i obnovu naselja na Staroj planini.

Odbranimo reke Stare planine

Podeli info

Da li podržavaš odbranu reka Stare planine?