Naučno nastavni centar „Nova Stara planina“ – Crowdfunding

200,00 rsd10.000,00 rsd

OBNOVIMO ŽIVOT NA STAROJ PLANINI

ORSP kreće sa prikupljanjem sredstava za izgradnju Nastavno naučnog centra „Nova stara planina“.

Gradimo mesto u kome ćemo stvarati projekte za zaštitu prirode. Cilj nam je da vratimo  ljude na selo  i pokrenemo turizam.

Nastavno naučni centar sa planinarskim domom biće prostor u kome će studenti ,profesori,  istraživači, fakulteti i stručne institucije raditi na projektima očuvanja i razvoja Stare planine .

Želimo i da našim članovima omogućimo da se upoznaju sa svim bogatsvima jedne od najraskošnijih planina  u Srbiji. Budući centar omogućiće  posetiocima upoznavanje  životinjskih i biljnih vrsta , otkrivanje  neistraženih mesta i učešće u brojnim radionicama koje će povezati stručne institucije, lokalno stanovništvo i ljubitelje prirode.

Svi  članovi ORSP-a imaće mogućnost za smeštaj u centru i istraživanje naše Nove Stare planine. Više o „time sharing“ smeštaju, možete videti ovde.

Ukoliko želite da donirate veći iznos sredstava od ponudjenih, to možete učiniti putem ovog linka.

Donirajte !

Očisti
Podeli info

Opis

Centar, gde na jednom mestu naučna elita radi na ekološkim problemima i rešenjima, očuvanju tradicije, održivim poljiprivrednim i turističkim predlozima uz poštovanje istorije i kulture. Da li bi ste želeli da zajedno sagradimo nešto gde je svaki član ORSP dobrodošao da dodje sam ili sa svojom porodicom, uči kako se pravi sir, tka Pirotski ćilim, ide u istraživanja pećina, prisustvuje stručnim radionicama ili jednostavno u miru radi svoj regularan posao na daljinu.

Svaki donator (i oni koji su donirali pre akcije) imaće ime urezano u tablu kao znak zahvalnosti za razvoj Stare planine i odbranu reka. Po uzoru na svetske nacionalne parkove, naučni centar “Nova Stara planina” biće mesto gde lokalci i ljubitelji prirode brinu o svome, uživaju u blagodatima prirode i domaćoj lokalnoj hrani. Mesto gde će
jednog dana autobusi sa biciklima da idu na propan ili struju i gde ćemo sistemski sprečiti stvaranje gužve u saobraćaju i gradnju koja nije u skladu sa prirodom.

Ovaj centar treba da bude kruna naše dosadašnje borbe za odbranu reka, a seme razvoja Stare planine koja će ostati posle nas. Ovo prevashodno ima smisla ako svi zajedno učestvujemo, a uz pomoć struke koja je obećala svoje učešće.

Ime svakog donatora bez obzira na veličinu donacije, biće upisano u ogromno umetničko delo koje će se nalaziti na ulazu u centar.

Ako 115 000 facebook članova grupe, donira u proseku 1 euro, ovo može da se realizuje.

Donirajte za izgradnju naučno nastavnog centra i postanite deo istorije.

Dodatne informacije

Iznos

200, 500, 1000, 2000, 5000, 10000

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.