Predstavljamo Vam Tamaru Vasiljević

Želite da se umetnost ceni u Srbiji kao i da svi imamo veću svest o ugroženosti naših reka. Mi smatramo da je umetnost i kultura uopšte ugrožena kao i naše reke. Iz tog razloga, pokrećemo inicijativu #umetnicizaodbranureka ili #аrtists4rivers (ukoliko ste umetnik ili poznajete nekog, više saznajte ovde)

Naša borba je privukla dosta Vas i želimo da skrenemo pažnju i na ljude kojima je priroda inspiracija, a koji podržavaju odbranu reka. U našoj sekciji Umetnička dela možete donirati uz poklon gde jedan deo ide umetniku, a drugi kao podrška pokretu Odbranimo reke Stare planine.

Zašto participiram

Pojedincima je materijalna dobit ispred zdravog razuma. Reke su naš zivot, a planine nasa pluća. Guraju se reke u cevi, eksploatišu se šume. Ako nastavimo ovako nesvesno da se ophodimo prema prirodi naša deca neće imati šta da dišu.

BIO

Tamara Vasiljević
Rođena u Novom Sadu 1977.godine. Srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ , smer dizajn tekstila, završila u Novom Sadu. Diplomirala na „Accademia Italiana“ na odseku za tekstilni dizajn u Firenci. Specijalizovala se u ArtWorkshop studio „Fuji“ iz oblasti batika i sitoštampe na tekstilu u Firenci. Član je UPIDIV-a od 2003.god. Izlagala je na 15 samostalnih i više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik je više likovnih kolonija od kojih izdvajamo „Iwano project“, kolonija tapiserista „Boško Petrović“ Ateljea 61 i kolonija MSUV. Publikovala je svoj patchwork prekrivač u „Patchwork Quilt Tsushin“ Tokio, Japan.
Aktivno se bavi kreiranjem tekstila u enterijeru, restauracijom nameštaja, izradom fotelja i taburea, kao i oslikavanjem svilenih ešarpi. Rado eksperimentiše u tekstilu i bavi se kreativnim radom sa decom .

Molimo Vas pogledajte Tamarina dela i podržite odbranu reka Stare planine. Tamara je za ovu svrhu izdvojila posebne proizvode koje ne možete naći u njenoj redovnoj ponudi.

ORSP

Podeli info

Da li podržavaš odbranu reka Stare planine?