Ni kap vode više ne damo

NI KAP VODE VAM VIŠE NE DAMO!

Zbog toga što ništa od onog što su predsednik Srbije, ministri u Vladi i predstavnici nadležnih ministarstava obećali nije ispunjeno, ORSP će krajem maja pozvati građane Srbije i celog regiona na VELIKO OKUPLJANJE ispred zdanja Narodne Skupštine.

BEZ RAZILAŽENJA DO ISPUNJENJA SVIH ZAHTEVA

ORSP upozorava nadležne, da će ukoliko se momentalno ne zaustavi izgradnja svih derivacionih MHE u zemlji i ne stave van snage nezakonito izdate dozvole kao i Uredba Vlade o naknadi za povlaštene proizvođaće električne energije, BITI PROGLAŠENO VANREDNO STANJE NA SVIM REKAMA SRBIJE sve do uspostavljanja pravnog poretka i primene važećih zakona koji se odnose na vode i vodne resurse zemje.
Mi građani Srbije, dužni smo da poštujemo zakone zemlje u kojoj živimo. S obzirom da država koja je zakone donela, te iste zakone svesno krši.

Odbranimo reke Stare planine će na protestu ispred Narodne Skupštine obelodaniti:

DEKLARACIJU O EKOLOŠKOJ SAMOSTALNOSTI STARE PLANINE KOJA JE OD 2008. POD ZAŠTITOM DRŽAVE. „SVE DO USPOSTAVLJANJA VLADAVINE PRAVA, PRIMENE USTAVA, PRIMENE UREDBI O ZAŠTITI PARKA PRIRODE STARA PLANINA, ZAKONA O VODAMA, ZAKONA O ŠUMAMA, ZAKONA O ZAŠTITI PRIRODE, PRAVA NA ŽIVOT I SVIH OSTALIH PRAVA ZAGARANTOVIANIH USTAVOM, VAŽIĆE ODREDBE IZ DEKLARACIJE O EKOLOŠKOJ SAMOSTALNOSTI ČIJI JE JEDINI CILJ OČUVANJE PRIRODNIH RESURSA, POŠTOVANJE USTAVA, SPROVOĐENJE I PRIMENA ZAKONA REPUBLIKE SRBIJE OD STRANE GRAĐANA.“ MI ĆEMO BRINUTI O NAŠOJ STAROJ PLANINI!

OBRANIMO REKE STARE PLANINE POZIVA SVE GRAĐANE SRBIJE I REGIONA, DA UČINE ISTO, NA SVIM MESTIMA GDE GOD SU NAPADNUTE NJIHOVE REKE.

O tačnom datumu održavanja protesta bićete blagovremeno obavešteni.

VIDIMO SE ISPRED SKUPŠTINE

ORSP

Resava

Prištavica

Rakita

Protok

Mlava

Jošanica

Gokčanica

Kločanica

Vaša reka?

Spisak uništenih reka u Srbiji konstantno raste

Da li podržavaš odbranu reka Stare planine?